De Praznicul Floriilor, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a liturghisit la Catedrala arhiepiscopală

12 Aprilie 2020

În Duminica a șasea din Postul Sfintelor Paști, a Floriilor, când Biserica noastră prăznuiește Intrarea Domnului în Ierusalim, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din orașul Marii Uniri. Începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Arhipăstorul nostru a spus:

„Îl slujim și-L ascultăm, oare, pe Hristos pentru a primi răsplătiri materiale sau pentru cine este El Însuși? A ne supune Lui înseamnă să-i iubim pe cei ce nu merită, să întoarcem bine pentru rău, să murim față de natura noastră păcătoasă și să avem compasiune pentru cei triști și neliniștiți în mijlocul unor încercări, cum este epidemia, acest virus ucigaș ce face acum ravagii pe întreaga planetă. Să ne fie clar că Mântuitorul nostru a venit din cer ca să domnească în inimile noastre, să aducă lumină în întuneric, pace în frământare și mângâiere în suferință.

Iisus Hristos este Dumnezeul și Împăratul nostru. «E Domnul domnilor. Mărire! / E Împărat peste’mpărați. / A’nfrânt dușmanul prin iubire. / E’întâiul Frate între frați!». Suntem creștini în măsura în care ne predăm Lui, Suveranul lumii mântuite, Fratele nostru mai mare și Prietenul nostru etern, Care nu uită, nu trădează și nu părăsește pe nimeni, niciodată. De aceea, se cuvinte ca, în această zi de praznic, să-L aclamăm cu aceste cuvinte: «Binecuvântat este Împăratul Care vine în numele Domnului! Osana întru cei de sus!»”.


Share