„Fapte pline de lumină” în Arhiepiscopia Alba Iuliei

30 Aprilie 2020

„Fapte pline de lumină” în Arhiepiscopia Alba Iuliei
În Săptămâna Luminată, 1290 de persoane au primit mângâiere prin ajutoare materiale


În pofida greutăților pe care le întâmpinăm și a distanțării sociale, acțiunile de ajutorare au fost prezente în permanență, numeroase persoane manifestându-și dragostea față de aproapele prin fapte de milostenie, generozitate și solidaritate. Astfel, în perioada Săptămânii Luminate, au fost oferite diferite categorii de ajutoare prin Protopopiatele Ortodoxe din Eparhia Alba Iuliei, fiind sprijinite peste 1290 de persoane care se confruntă cu greutăți materiale. Prin aceste ajutoare, semenii noștri au primit pachete alimentare și hrană caldă la domiciliu, precum și materiale igienico-sanitare a căror valoare s-a ridicat la suma de 113.000 lei.

Tot în această perioadă s-a continuat ajutorarea cu alimente sau hrană caldă, din fonduri proprii, a persoanelor vârstnice, beneficiare a serviciilor de îngrijire la domiciliu, precum și a copiilor nevoiași, beneficiari ai centrelor de zi, care au activitatea suspendată în această perioadă. Acțiunile au fost animate de simțământul speranței pe care Praznicul Învierii Domnului ni l-a oferit, după cum ne-a relatat cu emoție părintele paroh Ioan Petruț, în urma activității filantropice pe care a desfășurat-o la parohia Petrești II din Protopopiatul Sebeș:

„În acest început de primăvară, când gingășia florilor ne înconjoară la tot pasul, se trezesc în noi sentimente de admirație, contemplând ceea ce Dumnezeu a rânduit pentru noi întru bucurie, cu gândul la frumusețile Raiului. Cu toate poticnirile și obstacolele vieții de zi cu zi, am socotit firesc să împărtășim bucuria noastră cu semenii noștri cuprinși de poverile apăsătoare ale zilelor noastre, încercând să îi despovărăm puțin, să le descrețim frunțile și să le aducem un strop de bucurie. Acest gând a fost concretizat prin voluntarii parohiei, care au dăruit unui număr de 40 de familii încercate din parohia noastră alimentele necesare în această perioadă. Printre bucurii și lacrimi, am conștientizat faptul că Hristos Cel înviat ne oferă cu adevărat bucurie, nădejde și mântuire”.

Aceste acțiuni fac parte din Programul eparhial de ajutorare „Solidaritate prin Filantropie”, inițiat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociația „Filantropia Ortodoxă” și Instituțiile Prefectului - Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din județele Alba și Mureș, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. Programul este implementat prin cele 10 Comitete de Acțiune ale Protopopiatelor Alba Iulia, Târgu-Mureș, Sebeș, Reghin, Blaj, Sighișoara, Aiud, Luduș, Câmpeni și Târnăveni, în parteneriat cu cele 25 de organizații filantropice eparhiale.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei

Share