Slujire arhierească la Catedrala Încoronării

10 Mai 2020

În Duminica a IV-a după Paști, zi în care s-a citit pericopa evanghelică ce prezintă vindecarea slăbănogului de la Vitezda, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Catedrala Încoronării din orașul Marii Uniri. Începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Ierarhul nostru a spus:

„Mulți oameni sunt singuri, nu doar pentru că ei sunt singuri, ci pentru că sunt goi înăuntru. Există o singurătate cosmică, o foame mistuitoare pentru Dumnezeu și după împlinire spirituală, pe care ne-o potolește Hristos, Care ne este Prieten bun, Tovarăș de drum, Sfetnic minunat, stându-ne mereu alături până la sfârșitul veacurilor. Credincioșii adevărați nu sunt niciodată singuri, dacă stau cu Domnul în solitudinea rugăciunii, în solitudinea prezenței Sale blânde și regeneratoare.

Întâlnindu-ne cu Hristos în Biserică, El ne scoate din alienarea păcatului, rezolvă problemele noastre și vindecă neputințele noastre. Hristos Care a pus capăt singurătății paraliticului din Evanghelia de astăzi ne invită să acceptăm prezența Lui, compania Lui, iubirea Lui, așa încât noi să nu fim singuri pe cărările acestei lumi. De pe tronul Împărăției Sale, Domnul ne spune: «Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni!» (Mt. 11, 28)”.


Share