Vizite pastorale în protopopiatul Alba Iulia

Vineri, 29 mai a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o serie de vizite pastorale în protopopiatul Alba Iulia. Începând cu ora 11.00, Ierarhul nostru, însoțit de către părintele protopop Teofil Slevaș, a vizitat șase parohii din mediul rural. Primul popas al Părintelui Arhiepiscop a fost în parohia Straja, păstorită de către părintele Ioan Nistor, situată la 14 km de municipiul Alba Iulia. În continuare, Chiriarhul nostru a fost prezent în parohia Ohaba, unde slujește părintele Vasile Mihălțan. Aici se află și mormântul vrednicului de pomenire Episcop Ioan Mihălțan al Oradiei, fiu al satului.

Aflat în pitoreștile zone ale Țării Secașelor din sudul județului Alba, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu s-a oprit la bisericile din parohia Secășel și din filia Colibi. Comunitățile dreptcredincioșilor de aici se află sub oblăduirea părintelui Dumitru Bota. Itinerariul pastoral-misionar al Arhipăstorului Alba Iuliei s-a încheiat la parohia Berghin, păstorită de către părintele Ștefan Rus.

Cu ocazia acestor vizite, preoții parohi l-au întâmpinat cu multă bucurie și emoție pe Întâistătătorul Eparhiei noastre. De asemenea, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a adresat păstorilor de suflete cuvinte de îmbărbătare și binecuvântări sfinte, oferindu-le totodată îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate.

Share