Binecuvântarea noului Centru cultural-catehetic din parohia Râpa de Jos, protopopiatul Reghin

Sâmbătă, 13 iunie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul credincioșilor din parohia Râpa de Jos, protopopiatul Reghin. Începând cu ora 18.00, Ierarhul nostru, înconjurat de preoți și diaconi, a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului cultural-catehetic „Protopop Simion Popescu” din localitate. Lucrările de edificare a așezământului au fost realizate între 2013-2015, de părintele Florin Franc, pe atunci paroh al acestei comunități. Finalizarea construcției și amenajarea ei a fost posibilă prin implicarea părintelui paroh Dacian-Iustinian Oprea.

La finalul slujbei, pentru râvna apostolică de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele Dacian-Iustinian Oprea, paroh al parohiei Râpa de Jos începând cu anul 2017, a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea Centrului cultural-catehetic din localitate au primit din partea Ierarhului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Centrul cultural-catehetic „Protopop Simion Popescu” din parohia Râpa de Jos a fost edificat spre a oferi copiilor și tinerilor din parohie un mediu corespunzător pentru desfășurarea activităților cultural-educative. În incinta acestuia se află o sală de curs, o încăpere destinată jocurilor educative, o bibliotecă, precum și un muzeu religios în care sunt expuse icoane vechi și obiecte religioase. De asemenea, așezământul găzduiește și o colecție impresionantă de obiecte tradiționale românești provenite din întreaga comună.

Share