30 de „ascoriști” albaiulieni, 30 de ani de ASCOR și „trei de 10 pentru Maramureș”

În perioada 3-6 iulie 2020, membrii ASCOR – Filiala Alba Iulia au organizat un pelerinaj cu totul aparte în Țara Maramureșului, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înființarea Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR).

În perioada 3-6 iulie 2020, membrii ASCOR – Filiala Alba Iulia au organizat un pelerinaj cu totul aparte în Țara Maramureșului, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înființarea Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR). Tinerii, însoțiți de președintele filialei, Petru Mircea, președintele Ligii Studenților din Alba Iulia, Sebastian Adam, și coordonați de părintele diacon Răzvan Brudiu, au putut simți în mod deplin experiența de neînlocuit a rugăciunii în comuniune, vizitând totodată numeroase obiective deosebite. Astfel, au putut descoperi (1) minunatele obiceiuri și tradiții specifice zonei, (2) bisericile monumente istorice, dar și (3) frumusețile naturii, denumite generic prin calificativul „trei de 10 pentru Maramureș”.
Dintre locurile vizitate de către membrii ASCOR Alba Iulia amintim Catedrala episcopală din Baia Mare, Mănăstirea Rohia, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Săpânța-Peri, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației, Cimitirul Vesel de la Săpânța și Lacul Albastru din Baia Sprie. De asemenea, tinerii au parcurs un traseu turistic cu mocănița pe Valea Vaserului, vizitând totodată și Cascada Cailor, prilej cu care, la întoarcere, au desfășurat o acțiune de ecologizare. Duminică, 5 iulie, la finalul pelerinajului, membrii ASCOR au fost prezenți la Mănăstirea Moisei, oferind răspunsurile la Dumnezeiasca Liturghie.
Foto credit: Dan Costin Căciulă
Share