Șezătoare tradițională organizată de copiii ocrotiți la Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș

25 Iulie 2020

Vineri, 24 iulie 2020, începând cu ora 11.00, în parcul orașului Ocna Mureș, Casa de Cultură „Ion Sângereanu”, în parteneriat cu Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, au organizat o frumoasă șezătoare tradițională cu tema „Trăistuța veselă”. Prin această activitate, copiii și-au demonstrat îndemânarea prin cusut, tivit și împletit micuțe traiste cu motive populare, un rol aparte avându-l băieții care au ajutat fetele în confecționarea lor.

Pe această cale, îi felicităm pe toți copiii și, în mod special, pe educatorii care îi îndrumă cu atât de multă dragoste, urmărind să îi convingă pe cei mai tineri de faptul că tradiția strămoșească trebuie să dăinuie și pe mai departe. De asemenea, adresăm cuvenitele mulțumiri partenerilor noștri care susțin de peste 17 ani activitățile așezământului nostru: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Primăria Orașului Ocna Mureș și Consiliul Local Ocna Mureș.

Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 43 de copii ocrotiți în cadrul Casei de Tip Familial şi al Centrului de zi. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele adulte cu dizabilități, prin intermediul căruia sunt sprijinite 10 persoane.

Asist. soc. Ciprian Orga
Coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș


Share