ACUM
    Saturday, 31 October
  7°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială

Acțiune de donare de sânge în protopopiatul Reghin

04 Aug 2020
19:15

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, marți, 4 august 2020, Protopopiatul Ortodox Reghin, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, a organizat o campanie umanitară de donare de sânge. Începând cu ora 10:00, în incinta Centrului de Tranfuzie Sanguină, au participat prin implicare directă preoții din parohiile Rușii-Munți, Dumbrava, Idicel-Pădure, Aluniș și Lunca, alături de un grup de 35 de credincioși.

Prin Programnul „Donează sânge, salvează vieți”, implementat de către Arhiepiscopia Alba Iuliei, în seria acțiunilor Pro Viață, preoții și credincioșii au demonstrat încă odată unirea în credință pentru fapte bune și întrajutorarea celor aflați în suferință, în special în contextul actual, când spitalele au o nevoie pregnantă și permanentă de sânge. Campania derulată contribuie la sprijinirea sistemului național de sănătate și solidaritate față de pacienții aflați în situații de criză, a căror viață depinde de fiecare picătură de sânge.

Dat fiind faptul că sistemul de sănătate publică se confruntă cu o lipsă acută a stocurilor de sânge, protopopiatul Reghin, prin părintele protopop Valentin Vârva, împreună cu toți participanții la această acțiune, încurajează și îndeamnă la o implicare activă în astfel de acțiuni umanitare a tuturor celor care pot aduce un strop de bucurie celor aflați în suferință.

Pr. Ioan-Emanuel Mera