Activități recreative organizate în cadrul Centrului de Tineret „Sfântul Paisie Aghioritul” de la Obârșiile Tiurului

12 August 2020

Marți, 11 august 2020, un grup de tineri și copii din parohia Blaj-Tiur, dimpreună cu prieteni și colegi ai acestora din împrejurimi sau alte localități ale țării, însoțiți de părintele paroh Marcel Iustin Dulău, au petrecut o zi de neuitat la Centrul de Tineret „Sfântul Paisie Aghioritul” de la Obârșiile Tiurului. Deplasarea la destinația amintită s-a desfășurat după același format inițiat de părintele Ștefan Cătăuță, administratorul Centrului, respectiv printr-o drumeție parcursă cu bicicletele. Această variantă relaxantă și provocatoare în același timp s-a dovedit a fi una foarte apreciată de către tinerii participanți. Aceștia au experimentat atât bucuria și relaxarea, cât și solicitarea sau greutatea drumului de aproximativ 16 kilometri pe care l-au parcurs.

De asemenea, cu prilejul acestei drumeții, s-au desfășurat activitățile din incinta Centrului de Tineret, pe parcursul celor câteva ore petrecute aici. Animatorii programului au căutat să îi implice pe cei 27 de tineri participanți în câteva activități atractive prin care și-au pus în valoare atât puterea fizică, cât și cea intelectuală. Astfel, după un joc de echipă, tinerilor le-au fost provocate abilitatea de a dezlega „misterele” unor jocuri de perspicacitate, dar și cunoștințele, printr-un concurs de cultură generală. Părintele paroh Marcel Iustin Dulău, apropiat tinerilor pe care îi păstorește, le-a adresat acestora cuvinte de învățătură, intervenind mai ales în timpul concursului de cultură generală care a inclus și întrebări legate de morală și spiritualitate.

Totodată, părintele i-a invitat pe tinerii participanți atât la pregătiri, cât și la slujba propriu-zisă de la biserica din apropierea Centrului de Tineret, cea din fostul sat Deleni, acolo unde, prin grija părintelui, este oficiată Sfânta Liturghie o singură dată în anul bisericesc, în ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului. Părintele Ștefan Cătăuță, participant deopotrivă la drumeție și la întreaga activitate, și-a exprimat deschis satisfacția de a găzdui la Centrul de Tineret un grup de copii care dovedesc frumoase trăsături morale și un comportament ireproșabil. Tinerii au gustat din plin bucuria comuniunii, a provocărilor, dar și a vremii frumoase și a frumoaselor peisaje. Ei și-au exprimat încântarea de a fi părtași la un astfel de eveniment, mai ales cei veniți în vacanță la bunici, pentru care totul a fost o premieră.

Pr. Marcel Iustin Dulău


Share