Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului la biserica „Sfânta Ana” din Târgu-Mureș

14 August 2020

Joi, 13 august a.c., în cea de-a doua săptămână a Postului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor târgumureșeni. Începând cu ora 18.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului la biserica „Sfânta Ana” din municipiul Târgu-Mureș, iar la final a rostit un cuvânt de învățătură. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Cătălin Maier, preot al parohiei Târgu-Mureș VI, și părintele Emil Maier, păstor al parohiei Târgu-Mureș VI, sector 2.

Parohia Târgu-Mureș VI a fost înființată în anul 1988 prin decizia Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia, urmând ca din 1 martie 1989 să fie numit ca păstor al comunității credincioșilor dreptslăvitori de aici părintele Emil Maier. Piatra de temelie a noii biserici parohiale a fost așezată la data de 25 martie 1995, urmând să poarte hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Ana”. Locașul de cult a fost edificat între anii 1996-1997, având o arhitectură bizantină, în formă de „cruce greacă înscrisă”.

De asemenea, între anii 1998-1999 au fost realizate ample lucrări de înfrumusețare a interiorului bisericii, urmând ca la data de 12 septembrie 1999 să aibă loc târnosirea noului locaș de închinare. Între anii 2004-2008, biserica avea să primească haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica fresco. La data de 19 octombrie 2008, a avut loc slujba de resfințire a bisericii, prilej cu care au fost binecuvântate toate lucrările de finisare a interiorului și exteriorului bisericii, realizate în ultimii ani.


Share