Proiectul educațional „Icoana din sufletul meu”, derulat la Ocna Mureș

21 August 2020

Copiii ocrotiți în cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș și la Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni, în parteneriat cu Primăria orașului Ocna Mureș, Casa de Cultură „Ion Sângereanu”, Asociația „Pro Copilăria” Ocna Mureș și Filantropia Ortodoxă Unirea, au finalizat astăzi cu succes proiectul intitulat „Icoana din sufletul meu”, aflat la ediția a doua. Activitatea s-a desfășurat în perioada 17-20 august 2020, în două etape: în prima, copiii au lucrat individual acasă, ținând în permanență legătura cu îndrumătorii, urmând ca partea a doua să se deruleze la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș, unde a avut loc și expoziția creațiilor personale.

Cu multă răbdare, trudă și voință, copiii au realizat icoane tradiționale românești, fiecare fiind unică în felul ei, deoarece este conturată cu mână și credință din suflet de copil. Îi felicităm pe toți cei implicați în proiect, copii și îndrumători, pentru răbdarea, implicarea și seriozitatea de care au dat dovadă și sperăm ca prin activitățile și proiectele care vor urma să scoatem la iveală talantul primit de la Dumnezeu de fiecare copil în parte.

Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 43 de copii ocrotiți în cadrul Casei de Tip Familial şi al Centrului de zi. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele adulte cu dizabilități, prin intermediul căruia sunt sprijinite 10 persoane.

Asist. soc. Ciprian Orga
Coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș


Share