Ziua Limbii Române, sărbătorită la Ocna Mureș

1 Septembrie 2020

Luni, 31 august 2020, copiii din cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș au marcat în parcul orașului Ziua Limbii Române, un eveniment deosebit de important pentru noi ca nație, deoarece limba română reprezintă fundamentul identității naționale și un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societăți puternice și unite.

Alături de copiii și educatorii din așezământ, au participat la eveniment doamna Liana Stoica, directorul Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din localitate, o persoană foarte activă și implicată la toate acțiunile noastre, precum și doamna Marinela Dănilă, profesor de limba română din Ocna Mureș. Referitor la această acțiune, doamna profesor a declarat: „Am trăit clipe emoționante alături de copilașii de la Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, veniți în parcul orașului pentru a celebra Ziua Limbii Române, o sărbătoare de suflet pentru cei care simt românește. Limba Română este sufletul nostru, adică distanța dintre inimă și umbra ei! La mulți ani, dulce grai românesc!”.

Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 43 de copii ocrotiți în cadrul Casei de Tip Familial şi al Centrului de zi. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele adulte cu dizabilități, prin intermediul căruia sunt sprijinite 10 persoane.

Asist. soc. Ciprian Orga
Coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș

Share