Întâlnirea profesorilor de Drept canonic, la Sibiu

29 Mai 2014
La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu a avut loc marţi, 27 mai, întâlnirea profesorilor de Drept canonic din Patriarhia Română. Scopul întâlnirii a fost acela de a demara proiectul de elaborare a unui manual de Drept canonic pentru toate facultăţile din ţară.

„Din iniţiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a început redactarea unor manuale pentru toate disciplinele teologice predate la Facultăţile de Teologie din Patriarhia Română. La Sibiu a avut loc, prin binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, prima întâlnire a profesorilor titulari de Drept canonic şi, în cadrul acesteia, am demarat lucrarea deosebit de importantă şi delicată de a redacta un manual unitar pentru această disciplină. Am discutat asupra acestui proiect, asupra metodologiei, asupra cuprinsului manualului de Drept canonic ortodox, iar întregul cuprins s-a împărţit între profesori. Vom redacta în perioada următoare părţi din manual, pe care le vom aduna la un loc, încât să dăm manualului un caracter unitar. Vom avea nevoie de timp, dar sperăm că vom duce până la capăt această misiune deosebită a Bisericii“, a spus pr. conf. univ. dr. Irimie Marga de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Sursa: ziarullumina.ro [http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/intalnirea-profesorilor-de-drept-canonic-la-sibiu]
Share