Pachete cu rechizite școlare, dăruite elevilor din parohia Delenii, protopopiatul Târnăveni

Sâmbătă, 5 septembrie 2020, la ceas de seară, imediat după săvârșirea slujbei Vecerniei, elevii din parohia Delenii, protopopiatul Târnăveni, care se pregătesc de întâmpinarea noului an școlar, au primit în dar pachete consistente cu rechizite școlare specifice vârstei fiecăruia. Caiete, pixuri, creioane colorate și alte obiecte necesare desfășurării activității de învățare în condiții optime au fost dăruite micilor școlari, cu sprijinul și bunăvoința unor credincioși din Cluj-Napoca. În cadrul întâlnirii, elevii s-au spovedit pentru a beneficia în cadrul Sfintei Liturghii de Sfânta Euharistie, astfel că pregătirea lor pentru noua etapă din scara vieții este una temeinică și completă, atât din punct de vedere al deținerii obiectelor didactice necesare, cât mai ales din perspectivă duhovnicească.

În cadrul slujbei, am adresat participanților cuvinte de încurajare în noul școlar, îndemnându-i să asculte de profesori și părinți și să obțină rezultate cât mai bune la învățătură. De asemenea, le-am reamintit importanța de a nu se abate de la învățăturile moral-creștine și de a-L avea mereu pe Dumnezeu în cuget, iar atunci când întâmpină dificultăți în procesul de învățare, să nu ezite să ceară ajutorul Maicii Domnului, căci Ea, ca o mamă bună, întotdeauna ne ascultă rugăciunile și le dă curs, înălțându-le spre Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre.

Inițiativa acestei acțiuni aparține parohiei noastre și doamnei educatoare Camelia Madac, iar prin aceasta dorim recompensarea și sprijinirea copiilor cu rezultate bune la învățătură și care participă constant la activitățile Bisericii, arătând în acest sens importanța conlucrării celor trei pioni principali în educația copiilor: Școala, Familia și Biserica. De asemenea, menționăm că elevii noștri sunt pregătiți pentru a face față provocărilor acestui an școlar atipic, reamintind că la finalul lunii am mai venit în sprijinul lor prin oferirea unui număr de 20 de tablete.

Pr. Silviu Jimborean

Share