Înaltpreasfințitul Părinte Irineu prezent la evenimentele solemne din Episcopia Oradiei

20 Septembrie 2020

În zilele de 19 și 20 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în Eparhia Ortodoxă Română a Oradiei, la invitația Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie. Sâmbătă, 19 septembrie, Ierarhul nostru a participat, în sobor arhieresc, la slujba de târnosire a noii biserici a Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Izbuc, judeţul Bihor. În fruntea soborului de arhierei s-a aflat Părintele Patriarh Daniel, Preafericirea Sa binecuvântând lucrările de edificare și înfrumusețare a noului locaș de cult a vetrei monahale din Platoul Vașcăului.

În data de 20 septembrie, în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit la noua Catedrală episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Începând cu ora 9.00, Chiriarhul nostru a făcut parte din soborul de arhierei care au oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, după care, de la ora 11.00, a luat parte la slujba de târnosire a noii Catedrale episcopale. Ceremonia a fost oficiată de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Manifestările liturgice și sfințitoare din Eparhia Oradiei au fost prilejuite de aniversarea Centenarului reînființării Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, de împlinirea a 340 de ani de la prima atestare documentară oficială a Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, în anul 1680, precum și de marcarea împlinirii 325 de ani de la menționarea Episcopiei Ortodoxe a Oradiei și a Ierarhului ei de atunci, Efrem, în Diploma Împăratului austriac Leopold I din anul 1695.

Foto credit: basilica.ro

Share