Mănăstirea patriarhală ortodoxă “Sfântul Gheorghe” din Cairo va fi resfinţită

6 Iunie 2014
Mănăstirea greco-ortodoxă "Sfântul Gheorghe" din Cairo este unul dintre monumentele cele mai reprezentative ale ortodoxiei africane şi un simbol cultural al capitalei Egiptului.

Ea a fost restaurată de către o echipă de specialişti egipteni. Mănăstirea este o rotondă unică în Orientul Mijlociu, proiectul restaurării fiind realizat cu binecuvântarea Patriarhului Alexandriei și al Întregii Africi, Teodor al II-lea.

Conform edițiilor de știri în limba greacă, deschiderea oficială a mănăstirii este pregătită să aibă loc în prezența unor personalităţi spirituale ale Bisericii Ortodoxe și a anumitor lideri de state.

Deschiderea va avea loc în lunile următoare, deși o anumită dată nu a fost programată, încă.

"Renovarea complexului vechii Bazilici și Mănăstirii Patriarhale "Sfântul Gheorghe" din Vechiul Cairo, care este un altar pan-ortodox și universal de mare importanță religioasă și spirituală, este punctul culminant al multiplelor activități de renovare", se arată într-un raport al Patriarhiei Alexandriei.

Sursa: doxologia.ro [http://www.doxologia.ro/ortodoxia-lume/manastirea-patriarhala-ortodoxa-sfantul-gheorghe-din-cairo-va-fi-resfintita]
Share