“Bucuria de Rusalii” la Petreşti

8 Iunie 2014
Cu prilejul slăvitului praznic al Pogorârii Sfântului Duh, tinerii voluntari din cadrul Parohiei Ortodoxe Petreşti I s-au implicat într-o acţiune de ajutorare a persoanelor nevoiaşe, denumită “Bucuria de Rusalii”.

Campania a debutat în urmă cu o săptămână, când prin bunăvoinţa unor oameni generoşi s-au pus la dispoziţie sumele necesare desfăşurării acestei activităţi. În urma acestei acţiuni, s-au identificat potenţialii beneficiari şi s-a constatat că un număr de 20 de familii fără posibilităţi au nevoie de ajutor.

Tinerii inimoşi ai acestei parohii, îndrumaţi de preotul Marius Slevaş, s-au mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor persoanelor cu dizabilităţi, bătrânilor şi familiilor nevoiaşe. Aceştia au distribuit pachete cu alimente de primă necesitate, lucrând pe echipe, fiecare activând într-un anumit sector.

Bucuria beneficiarilor a fost mare, voluntarii fiind primiţi cu inimile deschise, fiind apreciaţi pentru efortul depus.

,,Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh este momentul sacru al apariţiei bisericii creştine în istorie. Menirea noastră este aceea de a aduce mângâiere în sufletele celor năpăstuiţi. Acţiunea de astăzi se doreşte a fi o întoarcere la valorile creştine: bunătate, dragoste, compasiune şi ajutor. De aceea am decis să venim în întâmpinarea celor care nu au avut şansa noastră. Mă bucură faptul că tinerii şi-au deschis sufletele şi că au dedicat o parte din timpul lor liber acţiunilor caritabile. Ei sunt speranţa zilei de mâine”, a declarat părintele Marius Slevaş.
Share