Inaugurarea noilor studiouri ale Radioului şi Televiziunii TRINITAS

10 Iunie 2014
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a sfinţit şi inaugurat, ieri, 9 iunie 2014, de Sărbătoarea Sfintei Treimi noile studiouri ale Radioului şi Televiziunii TRINITAS din incinta Centrului Social-cultural Iustin Patriarhul.

„Vă dorim mult ajutor de la Dumnezeu, ocrotirea Preasfintei Treimi și să lucrați cu bucurie, pentru că așa cum se spune la hirotonie, predica Apostolilor a fost Treimea cea deoființă și nedespărțită. Aceasta este bucuria misiunii creștine. Într-adevăr s-a făcut într-un timp scurt o lucrare importantă, mare și sperăm să fie totul funcțional. Vă dorim tuturor sănătate, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu”, a spus Patriarhul României.

Radioul şi televiziunea TRINITAS sunt parte a Centrului de Presă Basilica înfiinţat la 27 octombrie 2007 la Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor.

Postul de radio TRINITAS a fost înfiinţat în anul 1996, din iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada respectivă Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Consacrarea postului de radio TRINITAS ca rețea radiofonică națională a Bisericii Ortodoxe Române s-a înfăptuit la 27 octombrie 2007, sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, data de înființare a Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române.

În prezent, Radio TRINITAS emite pe 51 frecvenţe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvenţă via satelit pentru Europa: Satelit EUTELSAT W2. Emisiunile se realizează în studioul central de la Bucureşti şi în studiourile locale de la Iaşi, Sibiu şi Craiova. Ascultătorii au posibilitatea să audieze zilnic Sfânta Liturghie, Vecernia, Rugăciunile de seară şi dimineață, Miezonoptica, precum şi programe speciale de educaţie religioasă, de folclor românesc şi muzică clasică, emisiuni de promovare a evenimentelor bisericeşti, ştiri şi informaţii utile, dialoguri şi dezbateri privind probleme actuale ale vieţii sociale şi culturale.

TRINITAS TV este postul de televiziune al Patriarhiei Române şi funcţionează din octombrie 2007, când a luat naştere ca urmare a deciziei Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

TRINITAS TV este un canal religios, cultural şi educaţional. Emite 24 de ore pe zi. Printre programele cele mai urmărite se numără transmisia directă a Sfintei Liturghii şi a Vecerniei de la Catedrala Patriarhală, emisiunea zilnică informativă Jurnal TRINITAS, dezbaterile în care sunt abordate subiecte din sfera spirituală, culturală, socială şi filantropică.

TRINITAS TV poate fi recepţionată prin toate reţelele de distribuţie importante, astfel, ajunge la peste 95% dintre abonaţii de televiziune din România. Televiziunea Patriarhiei Române poate fi recepţionată în întreaga Europă prin satelit si în direct pe internet: www.trinitastv.ro cat si in Statele Unite şi Canada.
Share