Campania „O picătură de sânge pentru viață”, demarată de ASCOR Alba Iulia

19 Octombrie 2020

Luni, 19 octombrie 2020, în intervalul orar 7.30-12.00, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia a demarat o campanie de susţinere a donării de sânge

Luni, 19 octombrie 2020, în intervalul orar 7.30-12.00, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia a demarat o campanie de susţinere a donării de sânge. Derulată sub sloganul „O picătură de sânge pentru viață”, acțiunea s-a desfășurat la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba (aflat sub coordonarea doamnei Director Dr. Ana Savu), situat în incinta Spitalului Județean de Urgență Alba.

Încă de la primele ore ale dimineții, la Centrul de donare au fost prezenți profesori și studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, precum și numeroși tineri din cadrul filialei ASCOR Alba Iulia. Tichetele primite de către donatori vor fi folosite într-un scop nobil, urmând ca fiecare să contribuie la achiziționarea de pachete alimentare pentru familii nevoiașe din municipiu. De asemenea, prin această campanie, membrii ASCOR Alba Iulia au dorit să atragă atenția asupra faptului că nevoia de sânge este acută în multe dintre unitățile medicale din țara noastră, reliefând totodată importanța faptelor de generozitate pentru semenii noștri.

Nevoia de sânge există în permanenţă, dar din nefericire nivelul la care se situează donarea nu acoperă în totalitate cererea existentă. Donarea voluntară reprezintă un gest umanitar ce nu poate fi evaluat în bani, valoarea vieții oricăruia dintre noi fiind incomensurabilă. La ora actuală, sângele nu poate fi înlocuit cu altceva din cauza structurii sale complexe și a numeroaselor funcții îndeplinite în organism.

Share