Conferință preoțească de toamnă în protopopiatul Luduș

Joi, 8 octombrie a.c., în ziua prăznuirii Sfintelor Cuvioase Pelaghia și Taisia, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatul Luduș, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă.

Joi, 8 octombrie a.c., în ziua prăznuirii Sfintelor Cuvioase Pelaghia și Taisia, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatul Luduș, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă. Începând cu ora 09.30, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Luduș II, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, după care a avut loc derularea lucrărilor în locașul de închinare. Întrunirea s-a desfășurat sub genericul „Dimensiunile esențiale ale misiunii preoțești”, evenimentul încadrându-se astfel în tematica Anului omagial al pastorației părinților și copiilor.

În prima parte a conferinței, părintele protopop Lucian Voșloban a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit, după care Părintele Arhiepiscop Irineu a prezidat lucrările sesiunii. Referatele din cadrul întrunirii au fost susținute de către părintele Raul Bucur, preot al parohiei Sângeorgiu de Câmpie, și de către părintele Ionel Suciu, păstor al credincioșilor din parohia Grebeniș. La final, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a adresat clericilor prezenți cuvinte de folos și sfaturi duhovnicești, oferindu-le totodată îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești, necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate.

 

Share