Părintele Arhiepiscop Irineu a liturghisit la Catedrala Reîntregirii

27 Octombrie 2020

Marți, 27 octombrie 2020, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Marți, 27 octombrie 2020, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură. În cadrul slujbei, la momentele rânduite, diaconul Andrei Măgherușan a fost hirotonit preot pe seama parohiei Mihai Viteazul, protopopiatul Sighișoara, iar tânărul Ștefan Andone a fost hirotonit diacon.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei noastre, adresându-se celor prezenți, a spus: „Timpurile pe care le trăim sunt marcate de suferință, de necredință și de grele încercări. De aceea, se cere ca noi să avem evlavia și răbdarea sfinților care au luptat lupta cea bună și s-au încununat. Oricare ar fi provocările din acest veac de criză, dacă noi, cu încredere fiască, Îl ascultăm pe Tatăl din ceruri, vom merge înainte cu speranță și cu frumoase împliniri”.

Share