Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu s-a aflat astazi in mijlocul copiilor cu dizabilitati severe din Alba Iulia

13 Martie 2014
Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei s-a aflat astazi, 13 martie, in mijlocul copiilor cu dizabilitati severe ocrotiti in casele de tip familial "Sfanta Ana" si "Sfanta Maria" din Alba Iulia.

Angajatii celor doua case de tip familial i-au prezentat Inalt Prea Sfintitului Irineu serviciile oferite copiilor si activitatile pe care acestia le desfasoara in cadrul asezamintelor. Ierarhul nostru le-a pus la suflet copiilor si angajatilor caselor de tip familial un cuvant de binecuvantare si mangaiere. La finalul vizitei, Inaltpreasfintitul Irineu a precizat ca Postul Mare este timpul potrivit pentru rugaciune, meditatie si ajutorarea celor saraci si bolnavi.

Inaltpreasfintia Sa si-a exprimat pretuirea pentru angajatii celor doua asezaminte sociale care le ofera acestor copii un zambet, un cuvant bun si speranta:

"Postul Mare este timpul potrivit in care suntem chemati sa ne consacram rugaciunii, meditatiei si ajutorarii celor saraci si bolnavi. Iubirea si slujirea noastra trebuie sa aiba o adresa orizontala, precum ne invata Mantuitorul nostru, marele filantrop si slujitorul prin excelenta al tuturor. Eu imi exprim pretuirea mea pentru cei ce se ostenesc in acest asezamant, acordand un zambet celui trist, oferind un cuvant bun celui disperat si infuzand speranta in inima zdrobita de durere. Aici locuieste Hristos care ne arata semnele cuielor din trupul Sau si ne asigura ca pe calea Crucii ne sfintim si apoi ajungem la tinta mantuirii" a marturisit Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

La randul lor, copiii l-au primit pe Inalt Prea Sfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu cu rugaciuni si cantece invatate la Biserica.

"Ne-am bucurat sa-l avem astazi in mijlocul nostru pe Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu. Este o mare bucurie pentru casele de tip familial "Sfanta Ana" si "Sfanta Maria" intrucat Inaltpreasfintitul a poposit din nou in mijlocul nostru, toti copiii bucurandu-se de prezenta Inaltpreasfintiei Sale. Este o adevarata binecuvantare si mangaiere in sufletul acestor copii care l-au rasplatit pe Inaltpreasfintitul nostru cu rugaciuni si cantece, exprimandu-si dorinta ca si pe viitor sa revina alaturi de noi" a precizat parintele Teofil Slevas, protopop de Alba Iulia si coordonatorul celor doua case de tip familial.

In cele doua asezaminte sociale sunt ocrotiti 30 de copii cu dizabilitati multiple si severe, cu varste cuprinse intre 2 luni si 18 ani. Acestia primesc hrana, imbracaminte, asistenta medicala si terapie speciala.

Casele de tip familial "Sfanta Ana" si "Sfanta Maria" functioneaza in cadrul unui parteneriat incheiat intre Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia Filiala Totoi, Consiliul Judetean Alba si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba.

Biroul de Presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba
Share