Conferinţă preoţească în protopopiatul Reghin

11 Iunie 2014
Astăzi, 11 iunie, la Reghin se desfăşoară conferinţa pastoral-misionară de primăvară, întrunire la care participă clericii împreună cu stareţii şi stareţele din protopopiat.

Lucrările prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei au început cu oficierea slujbei de Te Deum, continuând cu susţinerea referatelor dupa cum urmeaza:

Pr. Şipos Călin Cristian - din Parohia Gurghiu - despre Spovedanie - Taina împăcării omului cu Dumnezeu - spovedania este un act divin care se apleacă spre suferinţă sufleteasca a omului si îl repune in starea din care a căzut.

Pr. Moldovan Ovidiu Epifan - preot la Spitalul Municipal Reghin - despre Euharistie - Taina unirii omului cu Dumnezeu - Sfanta euharistie este leacul nemuririi.

Pr. Vârva Valentin - preot in Parohia Comori - despre Roadele duhovniceşti ale Spovedaniei si Impărtăşaniei - cea mai înaltă hrană duhovnicească oferită in dar omului pe pamant care desavarseste iertarea pacatelor spovedite si ne uneste cel mai mult cu Dumnezeu.

Prezentările au fost urmate de luările de cuvânt din partea participanţilor.

Conform Statului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, la nivelul întregii Patriarhii, în fiecare an se organizează două Conferinţe Preoţeşti semestriale, în cadrul cărora sunt tratate teme propuse de Cancelaria Sfântul Sinod, dar şi teme legate de eficientizarea misiunii pastoral-misionare şi progresul duhovnicesc al preoţilor şi credincioşilor.

Conferinţele preoţeşti din primăvara acestui an aduc în actualitate o temă deosebit de importantă. Programul-cadru pentru conferinţa preoţească din primul semestru al acestui an prevede prezentarea şi tratarea temei „2014 – Anul omagial euharistic al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii (în conformitate cu hotărârea nr. 10.236/2012 a Sfântului Sinod)”.

Mâine, 12 iunie, programul Conferinţelor preoţeşti de primăvară va continua în Protopopiatul Târgu-Mureş.
Share