Noi informaţii despre episcopii răpiţi din Siria

16 Iunie 2014
După dezinformarea creată în jurul eliberării episcopilor creştini Paul Yazigi (Patriarhia Ortodoxă a Antiohiei) şi Yuhanna Ibrahim (Biserica Ortodoxă Siriacă a Antiohiei) răpiţi în Siria, nu au mai existat informaţii legate de soarta celor doi ierarhi.

Iniţial, se credea că au fost răpiţi de rebelii kurzi, care doresc un stat autonom pe teritoriul Turciei – stat cu care Siria se află în conflict. Ultimele informaţii notate de Al Jazeera.com fac referire la prezenţa celor doi episcopi ostatici în oraşul sirian Raqqa. Aici, captivii sunt prizonieri ai statului rebel jihadist al Irakului și Levantului, organizație ce își are sediul în catedrala armeană din Raqqa.

Potrivit unui raport publicat în ziarul sirian Al-Akhbar, cei doi episcopi sunt „într-o stare bună de sănătate și sunt, în prezent, deținuți în regiunea Tal Abyad, la nord de Raqqa în apropiere de granița cu Turcia”.

Cei doi ierarhi au fost răpiți in ziua de 22 aprilie 2013, în timp ce se îndreaptau spre granița cu Turcia pentru a asigura eliberarea a doi preoți răpiți în februarie 2013.

Sursa: doxologia.ro
Share