Nouă apariție editorială

28 Iunie 2014
La Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a apărut „Ghidul Legislaţiei în vigoare privind exerciţiul libertăţii religioase în România – cu privire specială la Biserica Ortodoxă Română”. Lucrarea este un sprijin pentru toţi cei care se implică activ în viaţa Bisericii Ortodoxe Române.

Este cunoscut faptul că în asentimentul reglementărilor legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, Biserica Ortodoxă Română este prezentă activ în numeroase domenii ale societății desfășurând astfel o fructuoasă activitate pastoral - misionară, educativă, filantropică și administrativă. În acest context se impune inevitabil o acomodare și o cunoaștere continuă a cadrului legislativ tot mai fluctuant și diversificat.

Lucrarea conține textele care creionează cadrul legislativ al libertăţii religioase din ţara noastră, cu un accent pus pe organizarea, activitatea şi rolul Bisericii Ortodoxe Române.

Volumul poate fi cumpărat de la magazinele de carte bisericească şi de la pangarele bisericilor şi mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române.
Share