Aniversarea zilei de naștere a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei

2 Iulie 2014
Ziua de 2 iulie – ziua de naștere a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, este un prilej de bucurie spirituală pentru credincioșii Eparhiei noastre și de recunoștință în fața Domnului pentru calitățile sufletești și entuziasmul deosebit cu care Înaltpreasfinția Sa slujește Biserica lui Hristos de mai bine de treizeci și cinci de ani.

În fiecare persoană din această lume converg, într-o dinamică amplă, darurile cu care Dumnezeu l-a înzestrat, lumini și speranțe, chemări și atitudini, precum și o continuă nostalgie a Paradisului. Zi de zi dăm viață cuvintelor și îmbogățim lumea cu prezența noastră creativă. Pe unii dintre noi, însă, Dumnezeu îi cheamă la lucrări mari și nobile, care marchează istoria într-un mod irepetabil. Astfel, de trei ani, Arhipăstorul Alba Iuliei îndreptează, cu mult har, inimile și mințile noastre spre Cer și, prin prezență și cuvânt, întărește lucrarea preoților din județele Alba și Mureș. Atent la fragilitatea vieții umane și la mișcările sensibile ale inimii omului, transmite mereu generozitatea, smerenia și varietatea uriașă de sentimente pe care le poartă în suflet, născute din împletirea muncii cu credința și cu dragostea în Hristos.

La ceas aniversar, Vă rugăm să primiți, Înaltpreasfinția Voastră, din partea preoților, a cinului monahal și a credincioșilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei un buchet de gânduri curate și sincere felicitări. Dumnezeu să Vă dăruiască lumină din lumina Învierii, sănătate, bucurii duhovnicești și arhierie îndelungată.

La mulți ani, Înaltpreasfințite Părinte!

Pr. Florin Spiridon Croitoru

Consilier Cultural
Share