Vizite canonice ale Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în Protopopiatul Sebeş, judeţul Alba

Ieri, 03 iulie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a efectuat o serie de vizite canonice în douăsprezece parohii din cadrul protopopiatului Sebeş. Cu acest prilej, au fost vizitate bisericile şi casele parohiale, într-o atmosferă duhovnicească şi plină de bucurie.

Întâlnirea cu preoţii parohi şi cu credincioşii a reprezentat o bună ocazie de recapitulare a istoriei locale a comunităţii şi a felului în care oamenii şi-au trăit credinţa în acele locuri, evaluându-se, de asemenea, realizările şi provocările pe linie misionară, administrativă, economică, culturală şi socială din ultimii ani.

În fiecare parohie, Înaltpreasfinţia Sa a adresat cuvinte de suflet credincioşilor şi preoţilor care l-au întâmpinat cu drag, confirmând şi întărind astfel legătura sufletească ce există între Ierarh şi preoţii săi.

Despre vizitele canonice din protopopiatul Sebeş, părintele Eugen Moldovan, Consilier administrativ-bisericesc al centrului nostru eparhial a precizat:

„Preoţii şi credincioşii au avut binecuvântatul prilej să se întâlnească cu Chiriarhul lor în biserica parohială, unde au purtat un dialog sincer şi deschis, cu privire la anumite probleme duhovniceşti, prezentând şi proiectele pe care urmăresc să le realizeze în comunitatea lor.

În cadrul acestor întâlniri, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu le-a pus la suflet învăţăturile Sfintelor Scripturi, ale Sfinţilor Părinţi ai Bisericii şi cuvinte de îndemn, care să stârnească un viu interes pentru o viaţă creştină exemplară.

Luând cunoştinţă de nevoile şi greutăţile pe care le întâmpină la nivel local, Arhiepiscopul nostru le-a oferit sfaturi, prin care i-a conştientizat de faptul că desfăşurarea activităţilor gospodăreşti cu deplină transparenţă, a cultului liturgic în bună rânduială, ascultarea faţă de Chiriarhul lor şi fidelitatea faţă de disciplina Bisericii, aduc armonie în sânul comunităţii şi multe roade duhovniceşti pe planul vieţii personale. ”

În desfăşurarea acestui itinerar, Ierarhul nostru, însoţit de către părintele protopop Ionel Arsu, a poposit în următoarele parohii: Răhău, Cut, Câlnic, Reciu, Cărpiniş, Gârbova, Cunţa, Boz, Doştat, Draşov, Şpring şi Vingard.

Pr. Florin Spiridon Croitoru, Consilier cultural

Share