Vizite canonice în Protopopiatul Alba Iulia

8 Iulie 2014
Astăzi, 8 iulie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, a efectuat o serie de vizite canonice în mai multe parohii din Protopopiatul Alba Iulia.

Parohiile pe care Arhipăstorul nostru le-a vizitat în decursul zilei de astăzi sunt următoarele: Ampoiţa, Tăuţi, Poiana Ampoiului, Presaca Ampoiului, Feneş, Galaţi, Valea Mică, Pătrânjeni, Zlatna I, Zlatna II şi Zlatna – Vâltori.

Întâlnirea cu preoţii parohi şi cu credincioşii a reprezentat o bună ocazie de recapitulare a istoriei locale a comunităţii, evaluându-se, de asemenea, realizările şi provocările pe linie misionară, administrativă, economică, culturală şi socială din ultimii ani.

Despre vizitele canonice din protopopiatul Alba Iulia ne-a vorbit părintele Eugen Moldovan, Consilier administrativ-bisericesc al centrului nostru eparhial:

În vizitele canonice pe la parohiile de pe valea Ampoiului, Ierarhul nostru, a pus la sufletul celor care l-au întâmpinat, preoţi şi credincioşi, îndemnuri părinteşti pentru viaţa cotidiană şi pentru lucrarea la care sunt chemați să o desfăşoare în Biserica lui Hristos. Dacă pentru a fi cetăţean al Împaraţiei lui Dumnezeu, se cere ca noi să nu bem din fântânile veninoase ale păcatului, să fim păzitori curați ai legii morale, să ne ajustam viaţa după călăuza luminoasă a Evangheliei, pentru a fi un bun creştin se mai cere ca în Biserică, în societate şi acasă să ne facem slujba deplin. Să promovăm ceea ce este moral, bun, frumos şi folositor pentru toţi oamenii. În dialogul care s-a purtat, au fost discutate încercările pe care preoţii şi credincioşii le întâmpină în comunităţile lor.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu, le-a oferit răspunsuri ce se bazează pe hotărârile Sfântului Sinod, pe Statutul Bisericii noastre şi legiuirile bisericeşti, constientizându-i că încadrarea în disciplina Bisericii aduce linişte între creştini şi împlinire sufletească.
Share