O nouă ediţie a „Istoriei Bisericii Ortodoxe Române“

9 Iulie 2014
La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut de curând ediţia a treia a volumului „Istoria Bisericii Ortodoxe Române“ al părintelui profesor Mircea Păcurariu, membru corespondent al Academiei Române. Compendiul, care face parte din colecţia „Cursuri, Manuale şi Compendii de Teologie Ortodoxă“, a fost publicat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Reeditarea acestui volum reprezintă un eveniment important atât pentru studenţii la Teologie, cât şi pentru preoţii şi credincioşii care doresc să-şi sporească sau să-şi împrospăteze cunoştinţele de istorie a Bisericii neamului. Lucrarea are 615 pagini, care pe lângă textul principal mai cuprind un tabel cronologic cu cele mai importante date istorice privind evoluţia creştinismului românesc, o listă de abrevieri, un vast indice onomastic, la care se adaugă numeroase imagini, planşe şi hărţi. Cartea este un rezumat al lucrării în trei volume a părintelui Mircea Păcurariu, „Istoria Bisericii Ortodoxe Române“, cea mai importantă lucrare de istoriografie bisericească românească editată până în prezent.

Cartea poate fi cumpărată de la magazinele de carte bisericească precum şi de la pangarele bisericilor şi mănăstirilor din Patriarhia Română.
Share