Înfiinţarea unui Institut de Gândire şi Cultura Ortodoxă

14 Iulie 2014
Universitatea de Est din SUA, Philadelphia, Pennsylvania, și un grup de laici, clerici ortodocși si academicieni, propun infiintarea unui "Institut de Gândire si Cultura Ortodoxe".

Institutul va servi ca lacas intelectual și spiritual pentru studenții și cercetătorii ortodocși, in explorarea traditiilor ortodoxe grecesti, arabe si slave, prin intermediul literaturii, gândirii, filozofiei, teologiei, istoriei, artei și muzicii.

Institutul va oferi un program de Gandire si Cultura Ortodoxe, predat în contextul mai larg al unui învățământ centrat pe Hristos, în arte și științe.

Institutul va colabora cu structurile universitare existente la Universitatea de Est, oferindu-le studenților o experiență universitara vibranta, intr-o instituție acreditată și stabila, cu o componentă puternică ortodoxa, un program interdisciplinar care se adreseaza pe larg tuturor crestinilor rasariteni.

Institutul va mai oferi, de asemenea, cursuri introductive care respecta o parte din curriculum-ul învățământului general rasaritean, în special cursurile de Vechiul Testament, Noul Testament și Teologie.
Share