ACŢIUNE UMANITARĂ LA PAROHIA ORTODOXĂ PETREŞTI I: ,,O ZI ALĂTURI DE PRIETENUL MEU”

12 August 2014
Tinerii voluntari din Parohia Ortodoxă Petreşti I, Arhiepiscopia Alba Iulia, au organizat în prima săptămână din postul Maicii Domnului o acţiune umanitară la Casa de tip familial Sf. Maria din Alba Iulia. Evenimentul care s-a desfăşurat sub genericul ,,O zi alături de prietenul meu” se înscrie în cadrul unor acţiuni mai ample ce se vor desfăşura pe toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului.

Coordonaţi de preotul paroh Marius Slevaş, tinerii voluntari au petrecut câteva ore alături de cei 15 copii cu nevoi speciale care sunt instituţionalizaţi în această casă de tip familial. Aceştia şi-au dedicat o parte din timpul lor liber citindu-le copiilor poveşti, desenând sau jucându-se alături de ei. Voluntarii le-au oferit copiilor cu dizabilităţi dulciuri, creând astfel o atmosferă de familie, plină de bucurii.

„Postul Maicii Domnului este un bun prilej pentru noi cei care ne-am născut sănătoşi să ne amintim de copiii cu nevoi speciale, pe care biserica i-a luat sub oblăduirea sa. Ne-am oprit pentru o clipă din vârtejul problemelor zilnice şi am decupat din timpul nostru un fragment pe care l-am dedicat celor care nu au avut şansa noastră. Vom reveni cu drag de fiecare dată împreună cu voluntarii parohiei noastre alături de aceşti copii minunaţi”, a precizat părintele Marius Slevaş.
Share