Emisiune filatelică dedicată Sfinţilor Brâncoveni

18 August 2014
Romfilatelia se alătură Patriarhiei Române și celorlalte instituţii ale statului și marchează împlinirea a trei secole de la martiriul Sfinţilor Martiri Brâncoveni printr-un proiect filatelic special.

Mărcile poştale ale emisiunii 300 de ani de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni aduc un omagiu sacrificiului suprem al Sfântului Constantin Brâncoveanu, cel care rămâne în istoria neamului și în conştiinţa românilor ca ultimul domnitor al evului mediu, primul domnitor al epocii moderne și „Apusul de soare” al domnilor Basarabi.

Timbrul cu valoarea nominală de 2,40 lei reproduce imaginea domnitorului Constantin Brâncoveanu într-o gravură de epocă, alături de efigia Domnitorului.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 5,00 lei este ilustrată icoana din Biserica Mănăstirii Hurezi, care îi înfăţişează pe Sfinţii Martiri Brâncoveni, alături de Ianache Văcărescu.

Timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei ilustrează imaginea clădirii Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, lăcaş voievodal Brâncovenesc, reprodusă după o litografie din sec. al XIX-lea reprezentând lăcaşul de cult, aceasta fiind ultima ctitorie a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și adăpostind mormântul cu moaştele acestuia.

Romfilatelia aduce respectoase mulţumiri Preafericirii Sale Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopiei Bucureştilor, Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti și Mănăstirii Hurezi pentru binecuvântarea și sprijinul documentar oferite la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Sursa: romfilatelia.ro [http://www.romfilatelia.ro/marci/colectia.php?ContentID=797%20]
Share