Patriarhii Bisericilor din Orient lansează un apel comun împotriva extremismului religios

22 August 2014
Patriarhii Bisericilor Orientale au lansat un apel împotriva extremismului religios, liderii Bisericilor creștine antice din Orientul Apropiat emiţând o declarație comună care denunță apariția unor grupări extremiste armate care "ucid, spulberă și încalcă natura sacră a Bisericilor" și a altor comunități care suferă în Orientul Mijlociu.

Liderii Bisericilor apelează la comunitatea internațională, solicitând o acțiune a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite și a Curţii Internaţionale de Justiție, în restabilirea drepturilor și proprietăţilor civile și garantarea revenirii în zona care le-a fost confiscată.

Declarația descrie extremismul religios ca fiind "o boala" care atacă bazele coexistenței inter-religioase în întreaga regiune, semnatarii apelului cerandu-le tuturor guvernelor care sustin în prezent gruparile teroriste să stopeze acordarea de fonduri și de suport material către acestea.

"Bisericile surori" din întreaga lume sunt invitate să "dea dovadă de solidaritate", rugandu-se pentru creştinii din Orientul Mijlociu, persecutaţi pe scară largă, și încurajand lucrări eficiente de ajutorare.

SURSA: Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe [http://www.lonews.ro/stiri/politici/14923-patriarhii-bisericilor-din-orient-lanseaza-un-apel-comun-impotriva-extremismului-religios.html]
Share