Tabără de tineret la Obârşia Tiurului

27 August 2014
23 de tineri din parohiile ortodoxe Roşia de Secaş şi Tău au participat luni, 25 august, la o tabără de o zi la Centrul de tineret de la Obârşia Tiurului, din Protopopiatul Ortodox Blaj. Tabăra a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei şi coordonată de părintele Ovidiu-Nicolae Pop, paroh la Roşia de Secaş şi protopop de Blaj şi părintele Teodor Hopârtean din parohia Tău.

Tinerii, însoţiţi de părintele Teodor Hopârtean au păşit vreme de câteva ore într-o oază de linişte în mijlocul naturii. La centrul de tineret de la Obârşia Tiurului tinerii au participat la activităţi educative non-formale, de socializare şi de cunoaştere. Prin intermediul jocurilor de team-building, ca de exemplu: cunoaşte-ţi partenerul, sfoara, telefonul fără fir sau altele asemenea ei, au putut să descopere trăsăturile celorlalţi tineri participanţi dar şi o metodă inedită de interacţiune socială.

Grupul a participat şi la o drumeţie la vechea biserică din Obârşia Tiurului, aflată la o distanţă de aproximativ 1,5 kilometri de Centrul de tineret. Aici, tinerii au luat parte la o scurtă rugăciune şi la o dezbatere asupra istoriei acelor locuri. La întoarcere au fost organizate jocuri sportive iar cei atraşi de farmecul şi răcoarea pădurii au făcut o plimbare la umbra copacilor din apropiere.

Părintele Sofronie (Septimiu) Mathe, responsabilul Centrului de tineret, împreună cu părintele Teodor Hopârtean de la parohia Tău au iniţiat apoi o discuţie liberă despre actualele probleme ale tinerilor şi relaţia pe care Biserica o are în rezolvarea lor. Participanţii la discuţie şi-au exprimat părerile asupra necesităţii comunicării şi întrajutorării în vederea depăşirii situaţiilor critice. La ora mesei, tinerii şi-au împărţit unii altora din hrana fiecăruia, iar părintele Teodor i-a răsplătit pe toţi cei prezenţi cu pepeni de sezon.

La finalul zilei s-a făcut o trecere în revistă a evenimentelor din cadrul acestei tabere iar tinerii participanţi şi-au exprimat dorinţa de a se reîntoarce şi pe viitor în acest cadru relaxant şi frumos.

Nădăjduim că prin ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu şi prin purtarea de grijă a preoţilor şi a tuturor celor implicaţi în acest Centru de tineret să reuşim să oferim tinerilor o alternativă sănătoasă pentru un timp liber petrecut cu folos. La final dorim să mulţumim Primăriei şi Şcolii Gimnaziale Roşia de Secaş pentru sprijinul acordat în deplasarea tinerilor la Centrul de tineret de la Obârşia Tiurului.

Protopop Ovidiu-Nicolae Pop
Share