31 august - Ziua Limbii Române

31 August 2014
Instituţiile culturale din ţară şi din diaspora românească organizează la acest sfârşit de săptămână manifestări culturale dedicate Zilei Limbii Române, informează Ziarul Lumina [http://http://ziarullumina.ro/actualitatea-sociala/31-august-ziua-limbii-romane] .

Ziua Limbii Române va fi marcată în acest an în oraşele din ţară de către instituţiile de cultură şi autorităţile locale, care organizează cu această ocazie expoziţii, concerte, spectacole de teatru, lansări de carte, proiecţii de film şi conferinţe.

În diaspora românească, reţeaua institutelor culturale româneşti din străinătate organizează manifestări culturale ample dedicate Zilei Limbii Române, informează Direcţia de Comunicare a Institutului Cultural Român (ICR). Printre cele mai importante evenimente se numără organizarea celei de-a treia ediţii a Congresului Mondial al Eminescologilor, ce va avea loc în perioada 3-4 septembrie, la Chişinău.

Proiectul de lege care instituie ziua de 31 august drept Ziua Limbii Române a fost adoptat de către parlamentarii români în februarie 2013. Potrivit actului normativ, Societatea Română de Radiodifuziune şi Televiziunea Română vor include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători. Ziua Limbii Române este sărbătorită pe 31 august şi în Republica Moldova.
Share