Tineri din Eparhia Alba Iuliei participanţi la Reuniunea naţională a tinerilor ortodocşi de la Baia Mare 3-6 septembrie 2014

3 Septembrie 2014
Cea de-a doua ediţie a reuniunii tinerilor creştini ortodocşi din România are loc în perioada 3-6 septembrie a.c. la Baia Mare. Este un eveniment de mare amploare, organizat de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, cu implicarea a 39 de parohii din Baia Mare şi împrejurimi, şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Baia Mare.

După ce anul trecut aceleaşi inimoase gazde au organizat prima reuniune a tinerilor ortodocşi din partea de nord-vest a României, anul acesta, cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel, au iniţiat o altă manifestare religioasă pentru tineri, însă de amploare naţională. La eveniment participă peste 2600 de tineri din toate eparhiile din ţară, precum şi 200 de tineri din diaspora românească şi de alte naţionalităţi, din partea unor biserici ortodoxe surori.

Tema reuniunii este centrată pe Anul Omagial Euharistic şi pe comemorarea a 300 de ani de la moartea martirică a sfinţilor brâncoveni. Programul include conferinţe pe teme legate de vârsta tinereţii și dezbateri, rugăciune, vizite la muzee şi la alte obiective turistice ale zonei, precum şi concerte serale, susţinute de către tinerii artişti reprezentanţi ai grupurilor prezente. Din Eparhia Alba Iuliei participă 50 de tineri liceeni, reprezentând Protopopiatele Blaj, Târnăveni şi Luduş.

Pr. Florin Croitoru
Share