Baia Mare, Capitala tineretului ortodox

5 Septembrie 2014
Baia Mare este pentru câteva zile capitala tineretului ortodox! Joia aceasta, în a doua zi a primei Reuniuni Naţionale a Tinerilor Ortodocşi, cei peste 3000 de tineri au participat, de dimineaţă, la Sfânta Liturghie. Slujba s-a oficiat în 12 biserici din municipiu.

Tinerii sunt veniţi din toate eparhiile Patriarhiei Române, dar şi din alte 11 ţări. În programul zilei au fost incluse dezbateri pe grupe. Tema propusă a fost Sfinţii Brâncoveni - modele ale credinţei mărturisitoare.

După-amiază au vizitat Muzeul Satului, Pavilionul de Etnografie, Muzeul de Artă şi Muzeul de Istorie.

Piaţa Libertăţii a fost următoarea destinaţiei. Aici tinerii au avut plăcerea de a-l asculta pe cunoscutul interpret Grigore Leşe şi au participat la o conferinţă susţinută de actorul şi scriitorul Dan Puric.

Şi cea de-a treia zi a reuniunii are un program la fel de încărcat. În această seară, de la ora 19.00, toţi tinerii vor participa la procesiunea "Bucuria credinţei". Aceasta se va desfăşura pe traseul: Centrul Vechi – Primărie - Bulevardul Unirii – Catedrala „Sfânta Treime”. Reuniunea Naţională a Tinerilor Ortodocşi se va încheia sâmbătă.
Share