Pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose

6 Septembrie 2014
Arătarea minunată a Sfântului Arhanghel Mihail s-a petrecut în locul numit Heretopa, din ţinutul Colose. Aici, datorită arhanghelului, a izbucnit din pământ un izvor vindecător de boli. Şi-a adus aici fiica, care era mută din naştere, şi un păgân căruia i s-a arătat Sfântul Arhanghel în vis.

Drept mulţumire că i s-a vindecat fiica, s-au botezat şi au ridicat aici o biserică. După 90 de ani, a venit aici un copil în vârstă de 10 ani din Ieripoli, care se numea Arhip. Copilul a rămas în biserică, postind şi făcând rugăciuni ca şi marii pustnici ai sihăstriilor.

La momentul potrivit s-a călugărit, fiind hirotonit, iar Dumnezeu l-a învrednicit cu darul facerii de minuni. Însă păgânii au prins ură pe Arhip şi s-au hotărât să devieze cursul unui râu care curgea în apropiere ca să distrugă biserica şi să-l înece pe Arhip.

Însă Sfântul Arhanghel Mihail, arătându-se, a lovit cu un toiag o piatră, făcându-se o prăpastie, şi apele învolburate au fost înghiţite în acel loc, salvând astfel biserica.

Cuviosul Arhip a trăit în pace până la vârsta de 70 de ani.

Sursa: ziarullumina.ro [http://ziarullumina.ro/calendarul-zilei/pomenirea-minunii-sfantului-arhanghel-mihail-colose-sfintii-mucenici-eudoxie-si]
Share