Nou volum din seria Opere complete ”Dumitru Stăniloae”

14 Septembrie 2014
A apărut la Editura ”Basilica” a Patriarhiei Române volumul 6 din Seria Opere complete ”Dumitru Stăniloae”. Acesta cuprinde lucrarea ”Iisus Hristos Lumina lumii și îndumnezeitorul omului”, apărută prima dată la București în 1993, ultimul an de viață al Părintelui Stăniloae, potrivit TRINITAS TV.

Prezenta ediție se deschide cu un cuvânt al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care scrie: ”Teologia ortodoxă este esențialmente o teologie a luminii pentru că Însuși ”Dumnezeu este Lumină”. De aceea, în cartea de față, Părintele Profesor Dumitru Stăniloae folosește în mod precumpănitor un limbaj al luminii, tâlcuind mari teme ale gândirii teologice și trăirii duhovnicești ortodoxe din această inedită perspectivă”.

Cartea provoacă la dezbatere atât Teologia contemporană, cât și multe dintre curentele filozofice predominante multă vreme în Occident. O puteți consulta la bibliotecile școlilor de Teologie din țară, dar o și puteți cumpăra de la magazinele de carte bisericească din Patriarhia Română.

Sursa: basilica.ro [http://basilica.ro/stiri/nou-volum-din-seria-opere-complete-dumitru-staniloae_20395.html]
Share