Început de an școlar pentru copiii din centrele educaţionale ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă - Alba Iulia

17 Septembrie 2014
Clopoţelul a sunat luni şi pentru copiii din centrele educaţionale din judeţele Alba, Mureş şi Timiş. Înfiinţate de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” cele 16 centre educaţionale oferă sprijin pentru 400 de copii care provin din familii sărace şi sunt în risc de abandon şcolar, informează Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

„Clopoţelul a sunat şi pentru cei 400 de copii care sunt ocrotiţi în centrele noastre educaţionale. Beneficiarii noştri sunt copii aflaţi în risc de abandon şcolar care au nevoie de sprijin şi consiliere specială pentru a putea să-şi continue şcoala. Fiecare copil primeşte rechizite şi materiale didactice necesare dar şi o bursă socială pentru a putea să îşi acopere cheltuielile necesare în timpul unui an şcolar. În centrul educaţional copiii primesc zilnic o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar” a spus Dana Truţa, managerul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”.

Centrele educaţionale au fost înfiinţate în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, proiect derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru şi Vest, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 400 de elevi din regiunile Centru şi Vest. În cadrul proiectului au fost înfiinţate 16 centre educaţionale respectiv în judeţul Alba la Alba Iulia, Baia de Arieş, Aiud, Ocna Mureş, Sebeş, Valea Lungă, Roşia de Secaş, Silivaş, în judeţul Mureş la Luduş, Sângeru de Pădure, Reghin şi în Timiş la Timişoara, Deta, Lugoj, Sânnicolau Mare şi Făget. În fiecare centru educaţional, 25 de copii din familii sărace sau aflaţi în risc de abandon şcolar beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar. De asemenea, copiii primesc şi burse sociale, rechizite şi materiale didactice.

Proiectul „Reţea interregională de centre educaţionale” este implementat în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei, DGASPC Alba, DGASPC Mureş, DGASPC Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Asociaţia Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin.
Share