Nouă apariţie editorială - Aşezămintele româneşti din Ţara Sfântă

23 Septembrie 2014
La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut lucrarea Aşezămintele Româneşti din Ţara Sfântă avându-l drept autor pe Arhimandrit Dr. Timotei Aioanei, Superiorul Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

„M-am alăturat şi eu nenumăraţilor pelerini din toată lumea care păşesc pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim - Cetatea martoră mântuirii noastre. După un astfel de pelerinaj rămâi cu impresii unice. Adeseori folosim cuvinte mari, fără ca ele să poată exprima ceea ce simţim. Aşa putem spune şi despre pelerina¬jul din Ţara Sfântă: o stare sufletească negrăită, nemaiîntâlnită, o sfântă emoţie amestecată cu sentimentul de nevrednicie pe care un om obişnuit îl încearcă când urmează paşii Fiului lui Dumnezeu, Unul din Treime, care a luat trup şi S-a făcut om, pentru a-i împăca pe oameni cu Dumnezeu.

În cel dintâi pelerinaj la Locurile Sfinte aş putea spune că toate pe care le-am văzut m-au impresionat într-un mod aparte şi au rămas în conştiinţa mea ca nişte icoane între multele amintiri pe care le păstrez cu sfinţenie. Dintre acestea, două revin frecvent printre gândurile mele”. (Fragment din Cuvântul introductiv al autorului)

Sursa: BASILICA [http://basilica.ro/stiri/iasezamintele-romanesti-din-ara-sfantai_20646.html]
Share