Ofertele toamnei la Centrul de Pelerinaje al Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia

1 Octombrie 2014
Centrul de Pelerinaje al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia îşi continuă activitatea de promovare a valorilor spirituale şi culturale din ţară şi străinătate, oferind şi în această ultimă parte a anului câteva programe deosebit de interesante.

În lunile octombrie şi noiembrie (6-15, 17-23, 20-29 octombrie, 27 octombrie – 2 noiembrie şi 7-13 noiembrie), de la Alba Iulia vor pleca în Israel cinci grupuri mari de pelerini. Interesul pentru pelerinajele în Ţara Sfântă se menţine foarte ridicat, multe persoane mergând în aceste locuri binecuvântate de paşii, de misiunea, de cuvintele, faptele şi minunile Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru a ajunge la rădăcinile credinţei şi a descoperi în mod personal locurile sfinte, despre care Biblia vorbeşte cu prisosinţă. Aceste pelerinaje au, categoric, un rol sacramental şi iniţiatic care-i pot oferi omului o stare şi o încărcătură deosebită, unică chiar. Preţul pelerinajului este 670 Euro şi include: bilete de avion şi taxele de aeroport, 6 nopţi cazare la hotel de 3 şi 4 stele în Tiberias (2 nopţi) şi Bethlehem (4 nopţi), demi-pensiune, taxele de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program, autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului, Ghid şi preot însoţitor.

Primul pelerinaj în Grecia din această toamnă va avea loc în perioada 24 – 31 octombrie, cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Acest pelerinaj oferă tuturor celor interesaţi bucuria de a participa la o minune în desfăşurare de mai bine de 1600 ani. Sărbătoarea Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir este considerată a doua sărbătoare naţională a Greciei şi a oraşului Tesalonic, oraş unde se păstrează moaştele acestui mare sfânt al Bisericii Creştine Ortodoxe. Cu această ocazie, în oraş se organizează un măreţ pelerinaj şi multe alte procesiuni religioase. Punctul culminant al sărbătorii îl constituie deschiderea raclei în care sunt păstrate cinstitele Moaşte ale Sfântului Dimitrie. Acestea sunt acoperite cu mirul pe care îl izvorăsc in chip minunat. Cu această ocazie vom vizita şi cele mai importante oraşe şi mănăstiri ortodoxe precum Mănăstirea Souroti, unde se află mormântul Cuviosului Paisie Aghioritul, mănăstirea Kato Xenia, unde ne vom închina la Brâul Maicii Domnului, complexul Monastic de la Meteora, Mănăstirea Sf. Efrem din Nea Makri (moaştele Sf. Efrem cel Nou) şi, de asemenea, poposim în 2 insule din marea Egee: Evia, unde se află moaştele Sfântului Ioan Rusul şi Egina unde ne vom închina la moaştele Sf. Nectarie. Preţul pelerinajului este de 360 Euro şi include: transportul cu autocar modern, 6 nopţi de cazare la hotel 3*, mic dejun şi cină, ghidaj şi asistenţă religioasă.

În perioada 4 – 12 noiembrie, se va organiza un pelerinaj în Grecia, având ca scop participarea la Sărbătoarea Sfântului Nectarie din Insula Eghina. Sfântul Nectarie (1846 – 1920) a fost un înţelept ierarh şi un mare un cărturar, un teolog erudit şi un dascăl al Bisericii. Dumnezeu i-a dăruindu-i harul tămăduirii, care a aprins evlavia poporului, în felul acesta devenind un sfânt popular potrivit cu vremea noastră, un mare făcător de minuni dar şi un instrument al înnoirii credinţei secătuite din inimile multor contemporani. Pe lângă participarea la această sărbătoare din Insula Eghina, pelerinii vor vizita oraşul Thesalonik, complexul mănăstirilor de la Meteora, Mănăstirea Sf. Efrem din Nea Makri (moaştele Sf. Efrem cel Nou), Insula Corfu – la moaştele Sf. Ierarh Spiridon şi Insula Evia, unde se află moaştele Sfântului Ioan Rusul. Preţul pelerinajului este de 390 Euro şi include: transportul cu autocarul, 7 cazări la hotel 3*, mic dejun şi cină, ghidaj şi asistenţă religioasă.

La aceste pelerinaje externe, se adaugă un pelerinaj la Mănăstirea Prislop în data de 28 octombrie, cu ocazia parastasului Părintelui Arsenie Boca.

Vă invităm, dragi pelerini, să analizaţi ofertele de pelerinaje şi să nu ezitaţi să ne contactaţi. Ne găsiţi la Centrul de Pelerinaje din Alba Iulia, situat în perimetrul Complexului Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia, telefon 0258 810264, 0786/052479 sau ne puteţi vizita şi la adresa de internet www.pelerinajealba.ro [http://www.pelerinajealba.ro/] .

Alice Scurtu

Centrul de Pelerinaje, Alba Iulia
Share