Un nou număr al Revistei Ortodoxia

8 Octombrie 2014
A apărut cel de-al doilea număr pe anul 2014 al Revistei Ortodoxia.

Publicaţia este deschisă, la Rubrica Studii, cu o reeditare din anul 1969, selectată în contextul mai larg al Anului omagial Euharistic. Este vorba despre materialul „Teologia Euharistiei” scris de Părintele Dumitru Stăniloae.

Rubrica Ortodoxia în dialog găzduieşte în acest număr „Chinonicul duminical”, compus de Conf. Mircea Remus Buta, reprezentând partitura câştigătoare de la concursul Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”, ediţia 2013, secţiunea Compoziţie Muzicală.

Acest număr al revistei Ortodoxia pune la dispoziţia cititorilor „Actele imperiale din timpul lui Constantin cel Mare privitoare la libertatea de credinţă a creştinilor” - traducere din greacă veche şi latină. Nota introductivă îi aparţine Lect. Octavian Gordon.

Partea a patra a studiului Prof. Adrian Marinescu, „Părintele bisericesc sau Sfântul Părinte, martor al lucrării Sfântului Duh în Biserică şi în membrii acesteia” este găzduită de rubrica Ortodoxia contemporană.

Publicaţia se încheie cu o serie de însemnări despre cărţi şi reviste, fiind prezentate mai multe recenzii. Printre acestea se numără Arhimandritul Zaharia Zaharou, „Omul cel tainic al inimii”, Neofit Cretanul, „Jurnal de călătorie”, Pr. Alexander Schmemann, „Liturghie şi viaţă”.

Numărul pe lunile aprilie şi iunie al Revistei Patriarhiei Române poate fi consultat în bibliotecile şcolilor de teologie. Revista poate fi şi cumpărată prin comandă pe internet la adresa magazin@editurapatriarhiei.ro

BASILICA [http://basilica.ro/stiri/un-nou-numar-al-revistei-iortodoxiai_21002.html]
Share