Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

13 Octombrie 2014
Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, organizează sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoţească.

La acest examen se pot înscrie teologi, absolvenţi ai Facultăţilor de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul din posturile clericale vacante şi este valabil un an de zile.

Examenul de capacitate preoţească, sesiunea octombrie, 2014, va avea loc în ziua de 16 octombrie, ora. 8.00, la Centrul eparhial.

Dosarele se pot depune la Centrul eparhial, sectorul administrativ, până astăzi 13 octombrie, ora 16.00.

Cercetarea canonică şi testarea psihologică se fac în ziua de 15 octombrie, ora 9.00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Candidaţii înscrişi la această sesiune vor susţine cele două probe în prezenţa unei comisii, prin care le vor fi verificate cunoştinţele, competenţele şi deprinderile candidaţilor legate de Omiletică şi Catehetică, Drept canonic şi administraţie bisericească, Muzică bisericească şi Ritual, candidaţii având de răspuns şi la întrebări practice, legate de toate laturile activităţii misionar-pastorale a preotului.

Rezultatele Examenului de capacitate preoţească vor fi afişate la avizierul de la Centrul eparhial. Candidaţii care nu au promovat examenul de capacitate preoţească se pot prezenta la un nou examen în sesiunea următoare, în aceleaşi condiţii. Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7 (şapte).
Share