Marşuri pentru viaţă în întreaga ţară

20 Martie 2014
Asociaţia „Studenţi pentru Viaţă“ din Bucureşti organizează sâmbătă, 22 martie 2014, de la ora 14:00, „Marşul pentru Viaţă“. În acest an, acţiunea promovează mottoul „Adopţia - o soluţie nobilă“. Patriarhia Română sprijină acest demers şi recomandă colaborarea la nivel local cu eparhiile, după cum informează Ziarul Lumina.

Manifestarea, derulată de Asociaţia „Studenţi pentru Viaţă“, face parte din proiectul „Săptămâna Vieţii“. Aceasta a început ieri, 19 martie, şi se va încheia în ziua praznicului de Buna Vestire, 25 martie, perioadă în care se organizează activităţi pro-viaţă: întâlniri, concursuri, mese rotunde, conferinţe, proiecţii de filme, dezbateri etc.

Mottoul „Marşului pentru Viaţă“ din acest an, „Adopţia - o soluţie nobilă“, arată organizatorii, este motivat de faptul că adopţia este cu adevărat eficientă în salvarea de vieţi; că este o temă care izvorăşte nu din consideraţii teoretice, ci din experienţa de zi cu zi a implicării pro-viaţă. De asemenea, organizatorii doresc să arate că este nevoie de o cultură a adopţiei pentru a ajunge la o cultură a vieţii, dar şi să schimbe mentalitatea actuală românească cu privire la provocările şi prejudecăţile actuale, şi anume: copilul adoptat este văzut ca un copil de „mâna a doua“, familia care adoptă este privită ca o familie nefirească, părinţii, şi în special mama, care dau copilul spre adopţie sunt consideraţi nedemni de numele de părinţi. Asociaţia „Studenţi pentru Viaţă“ din Bucureşti este o organizaţie studenţească neconfesională şi apolitică, care are drept scop sprijinirea tinerelor şi adolescentelor însărcinate aflate în situaţii de criză, dar şi formarea tinerilor pentru familie şi societate.

„Marşul pentru Viaţă“se va desfăşura sâmbătă, 22 martie, şi la Alba Iulia, de la ora 15:00, cu punct de plecare Casa de Cultură a Sindicatelor.
Share