Marş interreligios pentru combaterea fanatismului şi a persecuţiior, la Strasbourg

3 Noiembrie 2014
La apelul responsabililor principalelor culte religioase din regiunea franceză Alsacia – catolici, protestanţi, ortodocşi, israeliţi, musulmani, budişti şi hinduşi -, sute de persoane au participat marţi, 28 octombrie, la un marş interreligios al solidarităţii frăţeşti pentru combaterea fanatismului şi a persecuţiilor pe criterii religioase care se observă tot mai des, în ultima vreme, în mai multe părţi ale lumii.

Manifestanţii s-au întâlnit la sediul regiunii Alsacia, de unde au plecat în linişte, fără slogane sau banderole, către Consiliul Europei, pentru a afirma „de manieră solemnă şi frăţească” refuzul „discriminării şi al integrismelor care se folosesc de religie pentru a comite fapte inacceptabile”. Odată ajunsă la Palatul Europei, coloana de participanţi a fost primită de doamna Carole Reich, directorul Departamentului pentru dialogul intercultural şi interreligios în Europa. La tribuna pregătită din timp s-au perindat apoi cei şapte reprezentanţi ai principalor culte existente în Alsacia, care au reiterat câteva din principiile ce-i animă : „credinţa religioasă îl face pe om mai bun”, „numai mergând împreună avansăm”, „direfenţele ne ajută să ne îmbogăţim reciproc”, „combaterea ignoranţei aduce cu sine mai multă înfrăţire” etc.

Comunitatea ortodoxă din Alsacia este condusă de preotul Vasile Iorgulescu, delegatul Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa pentru dialogul interconfesional şi interreligios din Răsăritul Franţei.

Ne informează Ziarul Lumina [http://basilica.ro/mars-interreligios-pentru-combaterea-fanatismului-si-a-persecutiior-la-strasbourg-101598.html]
Share