Activităţi cu copiii şi tinerii în Anul euharistic

16 Martie 2014
Parohiile din ţară care participă la Concursul naţional de proiecte „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine“, organizat de Sectorul Teologic-educaţional al Patriarhiei Române, desfăşoară în această perioadă, împreună cu copiii şi tinerii din grupele de cateheză, activităţi prevăzute în tematica concursului, aducând o notă specifică de originalitate şi implementare personală a proiectelor parohiale, după cum informează Ziarul Lumina.

Anul omagial euharistic este un prilej pentru numeroase parohii din ţară să aprofundeze cu tinerii şi copiii teme legate de Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie şi de activitatea social-filantropică numită şi „liturghie după Liturghie“. În acest sens, Patriarhia Română oferă prin Concursul naţional de proiecte „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine“ un cadru pentru ca activităţile cu tinerii şi copiii desfăşurate la nivelul parohiilor să fie intensificate, evidenţiate şi dezvoltate. Postul Mare este perioada de implementare a proiectelor care constituie obiectul acestui concurs.

Calendarul concursului arată că în luna martie proiectele trebuie implementate şi depuse pentru a fi jurizate pentru etapa pe protopopiate. Parohiile care participă la acest concurs trebuie să ştie că proiectul are următoarele componente: titlul proiectului; echipa de implementare; locul desfăşurării; perioada de implementare; beneficiarii proiectului (grupul-ţintă); bugetul proiectului; descrierea proiectului cu obiectivele, activităţile şi rezultatele aşteptate şi, în final, impactul proiectului. Proiectul va conţine un CD/DVD cu fotografii şi, opţional, un scurt film (de maximum 10 minute), cu cele mai reprezentative momente din cadrul activităţilor desfăşurate. Vor fi incluse mărturii ale beneficiarilor, ale copiilor implicaţi în activităţi, precum şi alte referinţe.
Share