Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va sluji la Aiud

23 Noiembrie 2014
Duminică, 23 noiembrie, sunt pomeniţi Sfinţii Ierarhi Amfilohie şi Grigorie şi un Sfânt român Cuviosul Antonie de la Iezerul Vâlcii. Biserica Ortodoxă se va afla în a XXVI-a duminică după Rusalii când se va citi pericopa evanghelică din capitolul 12, versetele de la 16 la 21 din Evanghelia după Luca, ce prezintă Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei fi prezent în această duminică din perioada Octoihului şi a doua din Postul Naşterii Domnului în municipiul Aiud.

Arhipăstorul nostru va sluji Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură la biserica parohiei Aiud II pusă sub ocrotirea Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile, Grigorie şi Ioan, cu prilejul festiv al aniversării a 40 de ani de la târnosirea locaşului de închinare. Slujitor şi mijlocitor între Dumnezeu şi dreptcredincioşii comunităţii parohiei Aiud II este părintele Emil Gâlea, care ne-a vorbit despre evenimentul de mâine:

"Duminică 23 noiembrie, vom avea un moment de bucurie la biserica noastră, Biserica cu hramul Sfinţii Trei Ierarhi din Aiud. Bucuria este motivată de faptul că se împlinesc 40 de ani de la sfinţirea Bisericii. Biserica aceasta are un rol deosebit pentru creştinii Aiudului, piatra de temelie s-a pus în anul 1937, construirea ei a durat ani buni, lucrările s-au terminat abia după 35 de ani, când s-a şi sfinţit.

Bucuria este mare pentru că în mijlocul nostru va fii prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei. Prin aceasta încercăm să reedităm într-un fel bucuria din urmă cu 40 de ani."
Share