Viaţa şi Acatistul Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina

26 Noiembrie 2014
Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a publicat Viaţa şi Acatistul Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina [http://basilica.ro/viaa-si-acatistul-sfintei-mari-mucenie-ecaterina-102215.html] , în format broşură. Scurtul text care rezumă cele mai importante momente din viaţa Sfintei Ecaterina prezintă credinţa acestei tinere aristocrate, care, prin forţa mărturisirii sale reuşeşte să-i convertească la Hristos pe cei mai importanţi învăţaţi ai Alexandriei Egiptului. De asemenea, textul vorbeşte şi despre supliciile la care a fost supusă până când şi-a dat sufletul în mâinile Domnului.

Icoana Muceniţei, reprodusă pe copertă, o prezintă având coroană pe cap şi hlamidă pe umeri, o pană de scris în mâna dreaptă, Sfânta Cruce în cea stângă şi, alături, unealta martiriului – roata pe care a fost trasă înainte de a i se tăia capul. Acatistul cântă credinţa mărturisitoare a Sfintei, fericind-o pentru curajul cu care l-a mărturisit pe Mântuitorul Hristos până la jertfa supremă.

Broşura poate fi achiziţionată prin comandă pe internet la adresa magazin@editurapatriarhiei.ro, precum şi de la pangarele bisericilor şi mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române.
Share