Vizite canonice în Protopopiatul Aiud

27 Noiembrie 2014
Joi, 27 noiembrie a.c., a fost o zi de bucurie pentru o parte din preoții și credincioșii Protopopiatului Aiud, în ciuda vremii specifice acestei perioade. Preoții parohi și credincioșii din parohiile Aiudul de Sus, Ciumbrud, Rădești, Sîncrai, Vama Seacă, Ocna Mureș I, Ocna Mureș III, Uioara de Jos I, Uioara de Jos II și Miraslău l-au primit ca oaspete pe Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care a efectuat o serie de vizite canonice în comunitățile din zonă.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe preoții slujitori să aprofundeze zi de zi, și mai ales în această perioadă cu totul specială a Postului Nașterii Domnului, cuvintele Sfintei Evanghelii și să facă vizibilă, prin viața, cuvintele și faptele lor, iubirea de oameni a lui Hristos. Întreita slujire a preoților – învățătorească, pastorală și sfințitoare – cer o responsabilitate deosebită față de Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care i-a ales și chemat la aceasta nobilă lucrare.

Într-o frumoasă și vie tradiție, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu îi cercetează cu regularitate pe preoții încredințați spre păstorire și locurile unde aceștia își desfășoară misiunea. Vizitarea bisericilor, a caselor parohiale și a localităților reprezintă momente importante, de o mare profunzime, deoarece întâlnirile de acest fel lasă urme adânci în cei prezenți și marchează o creștere în trăirea comună a credinței strămoșești. Vizitele canonice ale Arhiereului lui Hristos în teritoriu și momentele de bucurie sufletească comună din această zi, au rolul de a aprinde mai mult sufletele preoților și de a le umple de entuziasmul slujirii lui Dumnezeu, pregustând, astfel, frumusețea Sărbătorii Nașterii Domnului.
Share